Muziekexamens 2020

THEORIECURSUS EN EXAMENS
Myouthic verzorgt landelijk erkende muziek theorie- en praktijkexamens. Met een muziekexamen kun je je muzikale vaardigheden laten beoordelen en bezegelen met een certificaat. Orkesten en muziekgezelschap toetsen het niveau van hun leden vaak aan de hand van de muziekgraad die ze behaald hebben. Nieuwe kandidaten wordt gevraagd eerst een examen af te ronden voordat ze lid kunnen worden.

De theoriecursus bestaat uit een tiental groepslessen en een schriftelijk examen. Aan bod komen o.a. toon en maatsoorten, begrippen, gehooroefeningen, drieklanken en toonladders. Voor slagwerkers is er een speciale Tamboer cursus.
Het praktijkexamen wordt individueel afgenomen en bereid je voor met je eigen muziekdocent. Tijdens het examen geef je een voordracht voor je docent en een examenjury. Er worden onderdelen beoordeeld zoals bijvoorbeeld techniek, ritmiek, houding, klank, samenspel en expressie. Je muziekdocent zal je adviseren welke examen stukken geschikt zijn voor jouw niveau.

De theoriecursussen starten in maart, en de theorie-examens zijn in juni*. De praktijk examens vinden plaats in het najaar. De locaties worden elk jaar bepaald aan de hand van het aantal opgaves en de beschikbaarheid in een bepaalde regio. De inschrijfdatum voor 2020 is inmiddels verstreken. Onderaan deze pagina tref je de examen- en lesdata aan van de lopende theoriecursussen.

WIE KAN EXAMEN DOEN?
Als gevorderde muzikant kun je een theorie cursus bij ons volgen en vervolgens een landelijk erkend diploma A, B, C of D behalen voor je muzikale vaardigheden (te beginnen bij cursus A). Na het behalen van een theoriecertificaat, kun je in dezelfde graad praktijk examen doen. Ook niet-Myouthic cursisten kunnen zich inschrijven. Met je muziekdocent kun je overleggen of je hieraan kunt deelnemen. In aanmerking komen leerlingen vanaf groep 8 en ouder.

CURSUSSEN EN PRIJZEN
(Prijzen voor de theorie cursussen zijn inclusief het theorie-examen en het cursusmateriaal).

Voor kandidaten die via Myouthic muziekles volgen:

Theoriecusus A en B (10 lessen van 75min): € 45,-
Theoriecursus C en D (10 lessen van 90 min): € 60,-
Theoriecursus Tamboer A t/m D (6 lessen van 60 min): € 25,-

Praktijkexamen A en B: € 40,-
Praktijkexamen C en D: € 45,-

Je ontvangt een factuur voor de theoriecursus. In sommige gevallen worden deze kosten geheel of gedeeltelijk door de vereniging vergoed, neem daarvoor contact op met je vereniging.

Voor niet-Myouthic kandidaten:
Theoriecusus A en B (10 lessen van 75min): € 65,-
Theoriecursus C en D (10 lessen van 90 min): € 80,-
Theoriecursus Tamboer A t/m D (6 lessen van 60 min): € 35,-

Praktijkexamen A en B: € 62,50
Praktijkexamen C en D: € 67,50

Als je opgegeven bent door een vereniging zal de factuur naar de vereniging gestuurd worden. In sommige gevallen worden deze kosten geheel of gedeeltelijk door de vereniging vergoed, neem daarvoor contact op met je vereniging. Als je geen lid bent van een vereniging ontvangt je de factuur zelf.

EXAMEN- EN LESDATUMS VOOR 2020*
Tamboer A t/m D examens: vrijdag 2 oktober van 18:45-20:45 uur. Locatie: De Spil in Maasbracht
Theorie-examen A: zaterdag 3 oktober, van 09:00-12:00 uur. Locatie: D’n Ingel in Thorn
Theorie-examen B: zaterdag 3 oktober, tijd, 13:00-16:00 uur. Locatie: D’n Ingel in Thorn
Theorie-examen C en D: zaterdag 3 oktober, van 09:00-12:00 uur. Locatie: De Spil in Maasbracht

De praktijkexamens zijn in de week van 21-28 november, in De Spil in Maasbracht. De exacte datum krijg je via je muziekdocent.

Onderstaand het lesschema voor de theoriecursussen:Theorielessen 2020 cor Juni

*Door de coronacrisis zijn de data van de theorielessen en examens aangepast.

Stichting Myouthic
Wijngaard 8, 6017 AG  Thorn
Tel. 0475-561946

Op werkdagen bereikbaar van 09.00-13.00u
Bezoek uitsluitend op afspraak.

LET OP: in verband met de herfstvakantie is ons kantoor gesloten van 19 t/m 23 oktober.

Stuur een bericht

Back to top